Skriv ut

Skarmoklubben

1903
besøk

Turmål i området

Opp den nyåpnede slalåmbakken mot Bodømarkas høyfjellsområde!

Høyde: 350 moh, med ca 300 meters stigning. Startpunkt ved Soløyvatnet ligger på ca 50 moh.

Lengde tur/retur: 2,8 km.
Tidsbruk: 1 time og oppover.
Vanskelighetsgrad:Lav til medium

Parkering:
Kjør Soløyvannsvegen 8 km fra Grønnåsenkrysset til skilt mot Skihytta. Her er det en bra parkeringsplass på nedsiden av vegen. Det er også plass til mange biler på plassen langs Soløyvannsvegen rett fram, som typisk er brukt av besøkende til Skihytta på vinterstid. Fra rundkjøringen på Bertnes er avstanden 8,6 km hit.

Rutebeskrivelse:
Man krysser Soløyvannsvegen og følger vegen opp mot Skihytta. Denne følger man ca 300 meter før man i kryss tar vegen mot høyre inn mot slalåmbakken. Her passerer man et bygg (alpinhytte?) og følger slalåmbakken oppover. Øverst i slalåmtrasèen, hvor det står et minne fra den gamle skiheisen, skrår man mot vest (venstre) og finner innsjekkingspunktet ved varden på 350 moh. Her er det noen fine steiner som skaper naturlige sitteplasser.

Skarmoklubben har mange rundturmuligheter. F eks kan man gå ned til Bertnesskaret og gå videre ned til Skardalen og følge skiløypetrasèen tilbake. Fra Nordsia kan man fra Myklebostad gå opp til Bertnesskaret og videre opp. Det er også mulig for de som er på langtur fra Skaug via Skautuva og Svensdalsfjellet til byen å gå innom Skarmoklubben uten noen lang omvei. I tillegg har slalåmbakken to trasèer, det er godt mulig å følge den andre ned igjen, for den korteste rundturmuligheten (?).

Utsikt:
Hele Soløyvatnet med idylliske Svartnes, Bodømarka, Børvasstindan og Sulisfjellene er noe av det man ser herfra. Landegode, Lofotveggen og midnattssola / kveldssola dukker opp om man går noe videre oppover på fjellet.

Annet:
Selve innsjekkingspunktet med postkasse er på den store varden på høyde 350. Det anbefales herfra å gå videre til høyeste punkt på Skarmoklubben, 384 moh. Da er du oppe i Bodømarkas høyfjellsområde, og det er kort veg videre til Middagstuva og muligheter for midnattssol og panoramautsikt nordover.

Med den jevne og raske stigningen opp slalåmbakken er dette en tur som burde passe ekstra fint som også som en treningstur (motbakkeløp?).

Bodø Skiklubb Alpinor har de siste årene blitt jobbet hardt på dugnad med å åpne slalåmbakken igjen.

Det er mulig å avslutte turen med et herlig bad på et av Bodøs minst kjente kommunalt sikrede friluftsområder… utforsk litt og se om du finner plassen.

Toppfadder:Torgeir Stake, 47260311, tstake@gmail.com

Bli med!